در حال بارگذاری ...

نشست انجمن نمایش و شورای مشورتی تئاتر، با هنرمندان تئاتر بافق برگزار شد

به منظور آگاهی نیازها و مشکلات هنرمندان تئاتر بافق، دومین نشست شهرستانی اعضای انجمن هنرهای نمایشی و شورای مشورتی تئاتر استان یزد، صبح چهارشنبه ۱۴ تیرماه ۹۶ در اتاق کنفرانس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان بافق برگزار شد.

به گزارش تئاتر یزد؛ این نشست با حضور علی غیاثی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد، سیدخلف حوتی نژاد معاون فرهنگی هنری این اداره، عذرا کریمی رییس اداره فرهنگ و ارشاد بافق، محمدرضا ابوالحسنی، محمدتقی احتیاط، محمود دهقان هراتی و سعید شهریار از شورای مشورتی تئاتر، علی رضا خورشیدنام و مسلم زارع از اعضای انجمن هنرهای نمایشی استان یزد و نیز شماری از هنرمندان پیشکسوت و جوان تئاتر مانند سیدکاظم عباس زاده، ناصر سروی، کاظم قانعی، منصور رحیمی و میثم پورمنش، صمصامی برگزار شد.

 

در آغاز این نشست، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بافق ضمن قدردانی از حضور مدیرکل و معاون فرهنگی هنری اداره کل و نیز اعضای انجمن و شورای مشورتی در بافق، به پیشرفت نسبتا خوب تئاتر بافق در چند سال گذشته اشاره کرد و گفت: با توجه به شور و انگیزه ای که درهنرمندان تئاتر این شهرستان می بینم، و نیز پشتوانه اقتصادی خوبی مانند شرکت سنگ آهن مرکزی که در شهرستان وجود دارد، می توانیم میزبان و برگزارکننده جشنواره های تئاتر باشیم.

عذرا کریمی افزود: در این زمینه حتی برگزاری جشنواره تئاتر کاربردی را پیشنهاد کرده ایم که توافقات اولیه آن صورت گرفته است.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بافق در پایان سخنانش با بیان اینکه تولید نمایش های شاد و کارهای جُنگ مانند ضروری است، گفت: کوشش هنرمندان تئاتر شهرستان، برای تغییر رویکرد و ماهیت نمایش های شان، از تولید آثار ساده به سوی کارهایی با ساختار بهتر و همراه با اندیشه ستودنی است.

 

سپس محمدتقی احتیاط در سخنانی کوتاه به بیان وظایف شورای مشورتی و دلایل سفر به شهرستان ها پرداخت و گفت: همه کوشش اعضای شورا در این سفرها این است که شنونده خوبی باشند تا بتوانند در تدوین سند 10 ساله تئاتر، برنامه ای بهتر و کاربردی تر تهیه کنند.

وی افزود: بالا بردن سطح سلیقه مردم به عنوان مخاطبین اصلی تئاتر و فرهنگ سازی در این راستا که تماشای تئاتر در سبد فرهنگی آن ها قرار بگیرد به عهده تک تک ماست، به شرط آن که خودمان را به دانش روز تئاتری و جامعه شناسی مسلح کنیم.

احتیاط در پایان گفت: تئاتر ما هنگامی موفق و پویا می شود که بتوانیم با مردم پیوندی خوب و درست داشته باشیم و اندیشه آن ها را دست کم نگیریم.

 

سیدکاظم عباس زاده یکی از پیشکسوتان هنر نمایش بافق به شکل گیری گروه های گوناگون هنری در این شهرستان پرداخت و گفت: باید انسجام و دوستی این گروه ها بیشتر شود تا پویایی و تولید تئاتر در بافق افزایش یابد.

وی در این زمینه افزود: برگزاری جشنواره های تئاتر درون شهرستانی با حضور داورانی از مرکزاستان، می تواند به ایجاد شور و حال و انگیزه به گروه های نمایشی شهرستان بینجامد.

عباس زاده که با پیگیری شخصی، دست به ساختن سالن نمایش در بافق زده در پایان سخنانش از بی نتیجه بودن طرح استقرار گروه ها از سال دوم به بعد گلایه کرد.

 

سپس محمدرضا ابوالحسنی به اهمیت آموزش تئاتر برای همه گروه ها اشاره کرد و گفت: حضور پیشکسوتان تئاتر شهرستان در کارگاه های آموزش تئاتر می تواند برای جوانان شرکت کننده در این کارگاه رویکرد انگیزشی خوبی داشته باشد و چه بسا شرایطی پیش بیاید که دانش تئاتری عزیزان پیشکسوت نیز در این گونه کارگاه ها به روز شود.

این پیشکسوت تئاتر یزد و عضو شورای مشورتی در پایان سخنانش هنرمندان تئاتر بافق را به کار، مطالعه، رفاقت و تعامل بیش از پیش با یک دیگر سفارش کرد.

 

کاظم قانعی رییس پیشین انجمن نمایش بافق نیز با اشاره به 5 گروه فعال تئاتری در شهرستان گفت: با توجه به واگذاری تنها سالن تئار شهرستان به بخش خصوصی، مشکل اصلی ما کمبود سالن برای تمرین و اجرای نمایش است.

کاظم قانعی هم چنین به بودجه ای که سال گذشته انجمن نمایش استان در اختیار انجمن نمایش بافق قرار داده بود اشاره کرد و گفت: بودجه سال 95 برای بدهی های تئاتری گذشته اداره ارشاد هزینه شد و این مسئله ما را با مشکل روبرو کرده است.

 

منصور رحیمی دیگر تئاتری فعال بافق، مشکلات مالی و اقتصادی و همچنین اختلاف سلیقه گروه های نمایشی با شورای صدور پروانه نمایش را یکی دیگر از مشکلات تولید تئاتر در این شهرستان عنوان کرد.

رحیمی از عدم حضور هنرمندان بافق در جشنواره های تئاتر استانی چند سال گذشته ابراز تاسف کرد و گفت: امیدواریم امسال حضوری آبرومند در بیست و ششمین جشنواره تئاتر استان داشته باشیم.

 

 سعید شهریار دیگرعضو شورای مشورتی تئاتر در بخشی از این نشست به شماری از پرسش های مطرح شده پیرامون تهیه کتب و مجلات نمایشی پاسخ داد.

شهریار درباره اهمیت دادن به کارگاه های آموزشی گفت: اگر دوستان پیشکسوت و کارگردان های فعال عرصه نمایش برای حضور هر جوان علاقمندی روی صحنه، سپری شدن دوره های آموزشی را ملاک اصلی قرار دهند و هر تازه از راه رسیده ای را روی صحنه نبرند، هم به آموزش تئاتر اهمیت داده اند وهم خدمت بزرگی به آن جوان و رشد تئاتر کرده اند.

 

محمود دهقان هراتی رییس پیشین انجمن نمایش یزد وعضو شورای مشورتی نیز به تفاوت فرهنگی شهرستان های گوناگون اشاره کرد و افزود: در امر آموزش و تولید تئاتر، توجه به این تفاوت های فرهنگی ضروری است.

دهقان هراتی گفت: باید بپذیریم که انتخاب رییس انجمن توسط رییس فرهنگ وارشاد در بعضی شهرستان ها، جزو وظایف آن  رییس به شمار می رود واین امر نباید برای رییس فرهنگ وارشاد آن شهرستان ایجاد حق کند و زمینه ای برای دخالت او در برنامه های انجمن فراهم کند.

 

مسلم زارع عضو انجمن هنرهای نمایشی استان یزد نیز به برنامه های انجمن نمایش در زمینه آموزش تئاتر پرداخت و گفت:

افرادی را به عنوان مربی برای برگزاری فصل تئاتر امسال درنظر گرفته ایم که پس از هماهنگیبا روسای انجمن نمایش و ادارات فرهنگ وارشاد شهرستان ها، معرفی خواهند شد و به زودی فصل تئاتر 96 آغاز می شود.

زارع هم چنین به نشست مجمع عمومی هنرمندان تئاتر اشاره کرد و گفت: این نشست چهارشنبه 21 تیرماه در تالار هنر یزد برگزار خواهد شد.

 

نایب رییس انجمن نمایش یزد نیز در ادامه سخنان زارع گفت: در نظرداریم تا در برگزاری فصل تئاتر امسال از هنرمندان توانمند شهرستان ها برای آموزش هنرجویان بخش ها و مناطق کمک بگیریم.

علی رضا خورشیدنام در پایان گفت: اولویت اول انجمن در برگزاری فصل تئاتر تولید تئاتر نیست بلکه آموزش تئاتراست.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد و معاون فرهنگی هنری این اداره، پس از شنیدن سخنان حاضرین به جمع بندی و پاسخ به بعضی خواسته ها و پرسش ها پرداختند.

مدیرکل فرهنگ وارشاد در آغاز سخنانش ضمن قدردانی از زحمات عذراکریمی رییس فرهنگ و ارشاد بافق، وی را یکی از مدیران موفق مجموعه فرهنگ و ارشاد استان یزد خواند و گفت: به سهم خودم از نگاه ویژه خانم کریمی به هنر تئاتر در بافق سپاسگزارم.

علی غیاثی درباره واگذاری سالن های نمایش به بخش خصوصی گفت: این واگذاری ها مسئله ای است که به تصویب دولت رسیده و البته بیشتر جنبه مدیریتی واگذاری ها مورد نظر بوده است.

وی افزود: در بحث واگذاری نیز اولویت اول انجمن های نمایش و سپس هنرمندان نمایش مورد نظر بوده اند.

غیاثی همچنین در زمینه کمک به کاظم عباس زاده برای به پایان رساندن پروژه ساخت سالن نمایش گفت: این پروژه جزو یکی از 3 پروژه در سطح استان بوده که با سرمایه گذاری بخش خصوصی آغاز شده و پرداخت کمک 100 میلیون تومانی به آقای عباس زادهبرای به پایان رساندن ساخت و ساز این سالن، قطعی است.

وی هم چنین درباره بودجه سال 95 انجمن نمایش بافق که برای بدهی های گذشته هزینه شده است، قول جبران داد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد در پایان سخنانش به موضوع آموزش و برگزاری کارگاه های فصل تئاتر پرداخت و گفت: فصل تئاتر امسال باید بر اساس یک برنامه هدفمند پیش برود و خوب است برای هر هنرجویی که در این کارگاه ها شرکت می کند، یک پرونده تشکیل شود تا این آموزش ها مداوم و مستمر باشد.

 

معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد نیز با اشاره به برگزاری همایش کشوری وحشی بافقی در این شهرستان گفت: بافق در زمینه اقتصادی با وجود شرکت سنگ آهن و نیز وجود یک مدیر فرهنگی در راس فرمانداری موقعیت خوبی برای تولید کارهای هنری دارد.

حوتی نژاد افزود: اگر همت و استعداد بالای جوانان بافقی را به این دو عامل اضافه کنیم باید بگوییم که هنرمندان این شهرستان می توانند و باید بتوانند بیش از این ها در عرصه های فرهنگی و هنری بدرخشند.

معاون فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد در پایان سختانش گفت: اداره فرهنگ وارشاد بافق باید زمینه تعامل هر چه بیشتر هنرمندان با فرمانداری، شهرداری و شرکت سنگ آهن را فراهم کند.

 

گفتنی است در پایان نشست و با هماهنگی که بین مدیران صورت گرفت، قرار شد سالن مرکز دیجیتال مجموعه فرهنگ وارشاد بافق که کارایی چندانی ندارد، تخلیه شود و تا اوایل هفته آینده به عنوان سالن تمرین در اختیار گروه های نمایشی شهرستان بافق قرار بگیرد.

 




نظرات کاربران